Horskí záchranári pomáhali mladíkovi, ktorý si zlomil členok pri pošmyknutí na zľadovatenom chodníku


Foto: Horskí záchranári pomáhali mladíkovi, ktorý si zlomil členok pri pošmyknutí na zľadovatenom chodníku Foto: Vľavo: pixabay.com, vpravo: hzs.sk

Horská turistika v zimných mesiacoch si vyžaduje obzvlášť veľkú prípravu a obozretnosť. Klzký terén, zasnežené chodníky či strhnutá lavína môžu spôsobiť vážne až smrteľné zranenia aj tým najskúsenejším turistom.

Na Druhý sviatok vianočný Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe uverejnila ďalšiu správu o úspešnom zásahu v oravskej časti Západných Tatier.

Dnes (26. decembra) v popoludňajších hodinách boli horskí záchranári z oblastného strediska Západné Tatry - Zverovka požiadaní o pomoc pre 20-ročného turistu. Mladík sa nachádzal pri poľane Adamcuľa v blízkosti Roháčskych plies. Na turistickom chodníku pokrytom ľadom sa pošmykol a zlomil si spodnú končatinu v oblasti členka.

„Po ošetrení horským záchranárom bol snežným skútrom transportovaný na Zverovku, odkiaľ už na vlastnú žiadosť pokračoval do nemocničného zariadenia v sprievode otca,“ uviedla Horská záchranná služba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu