Mesto Martin dosiahlo rekord za najväčší vianočný stromček postavený z 315 kníh, ktoré nájdu dobrý domov


Foto: Mesto Martin dosiahlo rekord za najväčší vianočný stromček postavený z 315 kníh, ktoré nájdu dobrý domov Foto: Mesto Martin

Mesto Martin sa krátko pred Vianocami stalo držiteľom netradičného slovenského rekordu. Vo vnútorných priestoroch budovy mestského úradu sa týči najväčší vianočný stromček tvorený výhradne knihami. Mesto sa o dobrú správu podelilo na svojom oficiálnom webe.

Jedinečný vianočný stromček postavili zamestnanci mesta pod vedením viceprimátora Stanislava Thomka. Dosahuje výšku 125 centimetrov a na jeho vytvorenie bolo použitých 315 kníh rôznych veľkostí a žánrov.

„Na vykúzlenie úsmevu na tvári niekedy stačí naozaj málo – jeden dobrý nápad. A týmto tento nový vianočný stromček rozhodne je. Verím, že nielen poteší, ale aj inšpiruje pri výbere vianočného darčeka,“ uviedol primátor Ján Danko.



Viceprimátor mesta bol prekvapený pozitívnym ohlasom, ktorý knižný stromček vyvolal medzi Martinčanmi. Rovnaký stromček by chcel vytvoriť aj pred ďalšími Vianocami, pričom dúfa, že sa do procesu zapoja aj žiaci miestnych základných škôl.

„Knihy zo stromčeka budú využité aj po skončení vianočných sviatkov – mesto ich venuje Centru sociálnych služieb mesta Martin v mestskej časti Podháj,“ doplnilo vedenie mesta Martin.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu