Dvojica mužov okráda ľudí na samoobslužných autoumyvárňach pri Martine, Žiline či Námestove


Foto: Dvojica mužov okráda ľudí na samoobslužných autoumyvárňach pri Martine, Žiline či Námestove Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Na Slovensku postupne pribúdajú samoobslužné autoumyvárne, kde si môžu zákazníci vybrať program a zaplatiť za službu bez vystúpenia zo svojho vozidla. Stačí iba naskenovať QR kód umiestnený pri vjazde do autoumyvárne a v zobrazenej aplikácii si zvoliť, akým spôsobom chcú mať automobil umytý. 

Absenciu kontaktu so zamestnancami autoumyvární však začali využívať zlodeji a podvodníci. Na ich pohyb v blízkosti Žiliny, Námestova či Martina upozornil prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti obyvateľ Martina, ktorého sa pokúsila dvojica páchateľov okradnúť v obci Necpaly.

„Funguje to tak, že príde za vami pán s tým, že nevie, ako funguje ručná umyvárka. Ukáže Vám QR kód, čo to znamená, ako sa to platí, a tak ďalej. Zatiaľ čo sa mu vy snažíte vysvetliť a ste chrbtom k autu, druhý pán vyjde spoza rohu, otvorí dvere na druhej strane a zoberie, čo nájde na sedadlách,“ vysvetlil Martinčan Ján.


Rovnakú situáciu zažil v piatok 23. decembra na samoobslužnej autoumyvárni v Necpaloch. Keďže podobné krádeže či pokusy o odcudzenie majetku z vozidiel videl na viacerých videozáznamoch, svoje auto mal počas umývania uzamknuté a na príchod druhej osoby bol pripravený.

„Je to zvyčajne dobre zohratá dvojica. Pokiaľ o tom neviete, veľmi rýchlo sa necháte nalákať. A už veci zo sedačky nikdy neuvidíte. A to nehovorím o starších ľuďoch. Dávajte pozor, ak niekto bude chcieť čokoľvek od vás, keď umývate auto, radšej si auto vždy uzamknite!“ apeluje na verejnosť znepokojený obyvateľ Martina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu