Kysučania sú nespokojní s novým grafikonom vlakovej dopravy, niektorí krajskí poslanci zvažujú ostrý protest


Foto: Kysučania sú nespokojní s novým grafikonom vlakovej dopravy, niektorí krajskí poslanci zvažujú ostrý protest Foto: ilustračné

Zavedenie nového grafikonu železničnej dopravy od 11. decembra 2022 spôsobilo mnohým obyvateľom Kysúc problémy v dochádzke do zamestnania či do škôl. Ľudia musia vo viacerých prípadoch cestovať aj o dve hodiny skôr ako zvyčajne, rovnako sú nútení aj dlhšie čakať na prestupnej stanici v Čadci.

Poslanci Žilinského samosprávneho kraja – Matej Šimášek, Anna Belousovova, Ján Podmanický, Jozef Cech a Jozef Grapa preto interpelovali vedenie VÚC Žilina v súvislosti so situáciou, ktorá vznikla zavedením nového grafikonu.

Podľa nich bol totiž nový cestovný poriadok schválený bez rešpektovania potrieb a pripomienok občanov Kysúc a zmena platného grafikonu podľa pripomienok samospráv a obyvateľov je podľa nich nevyhnutná.

„Požiadavky a postoj Kysučanov boli pritom formulované aj v petícii občanov, ktorou sa žiaľ ani vedenie ŽSK, ani Ministerstvo dopravy SR relevantne nezaoberalo,“ doplnili spomínaní poslanci.

Pätica krajských poslancov taktiež avízuje, že ak ministerstvo dopravy i naďalej nezohľadní pripomienky občanov a zástupcov Kysúc na zmenu grafikonu, nevylúčujú ani organizovanie nátlakových akcií.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu