VIDEO: Do vchodu bytového domu na Hlinách vtrhli neznámi muži, vzali žiarovku a fajčili na schodoch


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Na žilinskom sídlisku Hliny došlo v pondelok 12. decembra 2022 k bizarnému prípadu krádeže. V nočných hodinách, približne o 01:00 hod., prekonali dvaja neznámi muži zatvorené vchodové dvere do bytového domu na ulici Čajakova. Následne zišli do pivnice, odkiaľ odcudzili žiarovku. 

„Dvere boli zatvorené, ale neboli zamknuté, tak ich podľa záznamu z kamery pomerne jednoducho a rýchlo otvorili. Následne zišli po schodoch dole a zo svietidla na chodbe vybrali žiarovku, v ktorej si potom pripravili nejakú dávku a fajčili to tam,“ spresnil obyvateľ, ktorého situácia znepokojila. 

Podľa jeho slov by si ľudia mali vchody do panelákov zamykať a kontrolovať minimálne počas noci. Pokiaľ ide o osoby, ktoré užívajú drogy či omamné látky, môžu byť pri pristihnutí agresívni alebo dokonca nebezpeční. Obyvatelia by preto mali dbať na bezpečnosť vo svojich vchodoch.


Dvere pri uvedenom incidente nemali byť podľa obyvateľa vchodu poškodené. Neznámym tak zostáva aj spôsob, akým sa muži do vnútorných priestorov dostali. Na prípad upozornila aj skupina HAKA na sociálnej sieti, podľa ktorej mali muži po požití neznámej látky skúšať neúspešne vyliezť na strop.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu