Policajti zastavili opitého 23-ročného vodiča na Orave, šoféroval cudzie auto bez súhlasu majiteľa


Foto: Policajti zastavili opitého 23-ročného vodiča na Orave, šoféroval cudzie auto bez súhlasu majiteľa Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V piatok 16. decembra v poobedných hodinách viedol po miestnej komunikácii v obci Breza, okres Námestovo 23-ročný muž osobné motorové vozidlo Mitsubishi Pajero.

Svojou jazdou zo strany na stranu upútal pozornosť policajnej hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorá ho následne zastavila. 

„Počas kontroly vodič nepredložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla a bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 2,85 promile alkoholu,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Následne bolo šetrením bolo zistené, že vodič nie je držiteľ ani vlastník motorového vozidla, ktoré šoféroval a na jeho používanie mu majiteľ nedal súhlas.  Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.  

Mladík teraz čelí obvineniu z prečinu neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla a z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po vykonaní všetkých procesných úkonov bolo vozidlo vrátené oprávnenej osobe. Vyšetrovateľ z Dolného Kubína spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu