Na ceste z Bytčice do Rosiny pribudlo nové dopravné značenie, malo by vyriešiť problémy s blokovaním ciest


Foto: Na ceste z Bytčice do Rosiny pribudlo nové dopravné značenie, malo by vyriešiť problémy s blokovaním ciest Foto: Facebook/Monika Szmeková

Obyvateľov žilinskej mestskej časti Bytčica najväčšmi rozdeľuje pozemná komunikácia prepájajúca Bytčicu s blízkou obcou Rosina, ktorú vodiči dlhodobo využívajú ako efektívnu skratku.

Na spomínanej ceste sa pravidelne objavovali rôzne prekážky a zátarasy, pričom k poslednému prípadu došlo v máji tohto roka. Prekážky boli príčinou mnohých konfliktov a situácia vyústila až do toho, že ju muselo riešiť Oddelenie dopravy na Odbore správy verejného priestranstva a životného prostredia Mestského úradu v Žiline v spolupráci s políciou.

Vedúci oddelenia Radoslav Vozárik už vtedy uviedol, že jedným z riešení by bola zmena organizácie dopravy s cieľom minimalizácie dopravného zaťaženia. „Za týmto účelom prebieha spracovanie projektovej dokumentácie a posudzujú sa rôzne alternatívy,“ doplnil Vozárik. 


V týchto dňoch spozorovali obyvatelia Bytčice v uliciach nové dopravné značenia. „Pri zjazde z bytčického kopca je zákaz odbočenia vpravo. Tiež sú od dnes v Bytčici nové tabule prikázanych smerov a zákazov. Dávajte si na to pozor,“ upozornila členka facebookovej skupiny reflektujúcej dopravnú situáciu v Žiline a okolí.

Podľa jej slov si však veľa motoristov túto značku nevšimlo, alebo ju nerešpektovalo a na predmetnú komunikáciu aj tak odbočili. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu