Od nedele sa menia cestovné poriadky SAD Žillina, pravidelné spoje môžu byť posunuté alebo zrušené


Foto: Od nedele sa menia cestovné poriadky SAD Žillina, pravidelné spoje môžu byť posunuté alebo zrušené Foto: Ilustračné foto

S novým grafikonom železničnej dopravy na Slovensku prichádzajú aj viaceré zmeny v cestovných poriadkoch pravidelných mestských a prímestských liniek. Na blížiace sa zmeny autobusovej dopravy v regiónoch Horné Považie, Kysuce a Turiec upozornila spoločnosť SAD Žilina.

Od nedele 11. decembra v týchto oblastiach vstúpia do platnosti nové cestovné poriadky. Cestujúci by sa mali pripraviť nielen na časové posuny odchodu autobusov zosúladené s vlakovými prípojmi, ale aj vynechanie niektorých zastávok či zrušenie celých liniek.

„Práve decembrový termín zmien cestovných poriadkov je považovaný za hlavný a počas neho sa vykonávajú najväčšie úpravy v cestovných poriadkoch. Preto je potrebné si overiť, či nedošlo k úprave cestovných poriadkov na linkách, ktorými pravidelne cestujete,“ upozorňuje spoločnosť SAD Žilina.

V regióne Horné Považie bola kvôli prípojom k vlakom upravená linka z Bytče do Súľova. Ostatné zmeny súvisia najmä s organizáciou dopravy, integrovaným dopravným systémom a požiadavkami obcí Horný Vadičov, Nededza, Stránske, Kunerad, Podhorie či Babkov.


Na Kysuciach je zmena železničného cestovného poriadku hlavným dôvodom časového posunu spojov na linkách Čadca - Oščadnica, Skalité - Čadca - Kysucké Nové Mesto, Čadca - Krásno nad Kysucou - Zborov nad Bystricou - Stará Bystrica a Čadca - Turzovka - Korňa. Do niektorých nových cestovných poriadkov boli zapracované aj požiadavky cestujúcich.

„V regióne Turiec zmeny cestovných poriadkov súvisia so zmenami organizácie dopravy v Turčianskych Tepliciach, zapracované boli aj požiadavky obecných úradov Laskár, Šútovo, Nolčovo, požiadavky základnej školy Kláštor pod Znievom a Bilingválneho gymnázia Sučany,“ doplnila spoločnosť SAD Žilina.

Detailný rozpis zmien môžete nájsť na oficiálnom webe spoločnosti. Zmenu cestovných poriadkov od nedele oznámil aj Dopravný podnik mesta Martin. Dôvodom je taktiež prispôsobenie autobusov odchodom vlakových spojov. Sumár zmien cestovného poriadku v martinskej mestskej hromadnej doprave nájdete na tomto odkaze.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu