Forbes vyhlásil Osobnosť roka 2022, stal sa ňou žilinský developer Milan Dubec


Foto: Forbes vyhlásil Osobnosť roka 2022, stal sa ňou žilinský developer Milan Dubec Foto: Facebook/Milan Dubec

Redakcia magazínu Forbes Slovensko udelila titul Osobnosť roka 2022 známemu podnikateľovi, developerovi, IT vizionárovi, aktivistovi a mediálnemu šéfovi Milanovi Dubcovi, ktorý sa narodil a žije v Žiline. Zaradil sa tak napríklad ku prezidentke Zuzane Čaputovej, staronovému primátorovi Trnavy Petrovi Bročkovi či majiteľom slovenskej antivírusovej spoločnosti ESET, ktorí si titul za svoje aktivity vyslúžili v predošlých rokoch.

Magazín Forbes Slovensko vo veľkej miere taktiež poukazuje na Dubcove aktivity, ktorými reagoval na následky vypuknutia vojny v našej susednej krajine. „Tento rok sa rovnako aktívne pustil do projektu, ktorý v Žiline prichýlil tisíce ukrajinských utečencov, dal im materiálnu pomoc, ale napríklad i podporu vo vzdelávaní v slovenskom jazyku, čo im môže pomôcť pri hľadaní si práce,“ uvádza Forbes Slovensko.

Meno Milana Dubca sa spája aj s internetovým portálom Azet a internetovou komunitou Pokec. Je taktiež spolumajiteľom slovenskej časti mediálneho domu Ringier, majiteľom developerskej firmy Reinoo sídliacej v Žiline, no stojí aj za Nadáciou Milana Dubca, ktorá prostredníctvom grantových programov finančne podporuje projekty v Žiline a okolí.


Vďaka príspevku uvedenej nadácie sa podarilo napríklad zrevitalizovať Literárny park za Krajskou knižnicou v Žiline, podporiť pokračovanie revitalizácie v parku Frambor či vytvoriť oddychovú zónu pre pacientov oddelenia klinickej a radiačnej onkológie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina a mnoho iného.

Ďakujem Forbes za ocenenie Osobnosť roka 2022. Moja vďaka, obdiv a rešpekt však patrí každému podnikateľovi, firme, rodine a jednotlivcom, ktorí pomáhali, pomáhajú a budú pomáhať tým, ktorí to potrebujú,“ vyjadril sa Milan Dubec v príspevku na sociálnej sieti a poukázal zároveň na dobročinnú dražbu počas včerajšieho galavečera, z ktorej výťažok poputuje na trojicu projektov, ktoré podľa neho menia životy. Sú nimi Buddy Program, Liga za duševné zdravie a Deťom s rakovinou.


Poznámka: Milan Dubec vlastní podiel v spoločnosti mediak, s. r. o., ktorá prevádzkuje spravodajský web Žilinak.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu