Kriminalisti obvinili troch mužov z Liptova, obchodovaním so ženami zarobili viac ako 100-tisíc eur


Foto: Kriminalisti obvinili troch mužov z Liptova, obchodovaním so ženami zarobili viac ako 100-tisíc eur Foto: Facebook/ Polícia SR - Žilinský kraj

Odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši vznesol obvinenia trom mužom pre zločin kupliarstvo. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. 

„Akcia bola výsledkom dlhodobej práce operatívnych pracovníkov kriminálnej polície,“ uviedla Šefčíková. Tá vyvrcholila dňa 3. decembra 2022 v skorých ranných hodinách, kedy boli vykonané domové prehliadky príbytkov troch mužov v Liptovskom Mikuláši. 

Obvinení muži vo veku 23, 36 a 42 rokov mali spoločne po vzájomnej dohode minimálne od mesiaca február tohto roku v Liptovskom Mikuláši a v blízkom okolí organizovať stretnutia so ženami s cieľom poskytnutia sexuálnych služieb, pričom za sprostredkovanie si pýtali aj finančnú odmenu určenú pre vlastný prospech.

„Za toto sprostredkovanie za posledný rok zinkasovali sumu najmenej vo výške 100 320 eur,“ doplnila Šefčíková. Na obvinených mužov bol spracovaný podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu