Živý vianočný stromček v Dolnom Kubíne rozsvietia už v nedeľu, nebude chýbať varené víno ani medovníky


Foto: Živý vianočný stromček v Dolnom Kubíne rozsvietia už v nedeľu, nebude chýbať varené víno ani medovníky Foto: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Obdobie najkrajších sviatkov v roku sa pomaly blíži a mestá v Žilinskom kraji postupne chystajú a rozsvecujú svoju zimnú výzdobu v uliciach a na námestiach. Koncom tohto týždňa sa rozžiari aj vysoký vianočný stromček v Dolnom Kubíne. S občanmi sa o dobrú správu podelil primátor Ján Prílepok v príspevku na sociálnej sieti.

Na rozdiel od mnohých iných miest a obcí, v Dolnom Kubíne nemusia pre navodenie vianočnej atmosféry vyrúbať žiadne dreviny. Strom, ktorý sa dokonale hodí na túto príležitosť, totiž rastie priamo pred historickou budovou mestského úradu.

„Ďakujem kolegom z Technické služby Dolný Kubín, za jeho výzdobu aj za pravidelné odborné zásahy, aby bol náš stromček zdravý a mal tiež dokonalý rozprávkový tvar,“ vyjadril svoju vďaku primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.


Vianočný stromček bude slávnostne rozsvietený už v nedeľu 4. decembra o 16:00 hod. popoludní. Na Hviezdoslavovom námestí bude obyvateľov mesta čakať varené víno, horúca čokoláda, káva, čaj, medovníčky a oplátky.

„Za všetko budete môcť platiť úsmevom alebo dobrovoľným príspevkom na aktivity Jednoty dôchodcov v Dolnom Kubíne,“ dodal Ján Prílepok.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu