Žilina tento rok zaplatila súkromnej firme za zametanie verejných priestranstiev už 708-tisíc eur


Foto: Žilina tento rok zaplatila súkromnej firme za zametanie verejných priestranstiev už 708-tisíc eur

Náklady na udržiavanie čistoty verejných priestranstiev v Žiline sú oproti minulým rokom vyššie. Samospráva tento rok zaplatila externej firme už viac ako 708-tisíc eur. V tejto sume je zahrnuté strojné čistenie mestských komunikácií ale aj miestnych chodníkov, schodísk a všeobecne verejných priestorov.

Strojné čistenie ciest i chodníkov je v meste Žilina vykonávané na základe operačného plánu čistenia miestnych komunikácií a na základe zmluvy o poskytovaní služieb č. 150/2009 uzatvorenej s poskytovateľom služieb čistenia komunikácií. To znamená, že je stanovený harmonogram, v zmysle ktorého sa postupuje. 

Mesto Žilina má zato, že v problematike čistenia je jedným z najdôležitejších faktorov pravidelnosť čistenia. Je to najmä z hľadiska toho, že vyčistenie dlhodobo nečistenej ulice je časovo, rozsahom a najmä finančne náročnejšie ako jej preventívna a pravidelná údržba,“ uviedol ešte v auguste prednosta Mestského úradu v Žiline Michal Berger.


Žilinská samospráva zaplatila v roku 2020 za čistenie miestnych komunikácií 493-tisíc eur, na ďalší rok o približne 47-tisíc viac. V aktuálnom roku presiahla suma hranicu 700-tisíc eur, pričom do konca roka ešte môžu pribudnúť ďalšie faktúry.

Cena za čistenie komunikácií, chodníkov, schodísk a verejných priestranstiev v Žiline

RokSuma
2020493 440 eur
2021540 098 eur
2022708 127 eur



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu