Cestujúci žilinskej MHD na obchádzkovej trase od zajtra vystúpia aj na zastávkach Bratislavská a Kragujevská


Foto: Cestujúci žilinskej MHD na obchádzkovej trase od zajtra vystúpia aj na zastávkach Bratislavská a Kragujevská Foto: Ilustračné foto

Linky mestskej hromadnej dopravy v Žiline, ktoré kvôli uzatvoreniu podjazdu na Kysuckej ulici využívajú obchádzkovú trasu, od zajtra na požiadanie zastavia aj na zastávkach, ktoré neboli uvedené v schválenom cestovnom poriadku. Cestujúcich o tom informoval Dopravný podnik mesta Žiliny prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Na základe požiadaviek od cestujúcich dopravca rozhodol, že spoje liniek 21, 22, 29 a 30 v niektorých prípadoch zastavia aj na zastávkach Bratislavská a Kragujevská. Cestujúci tu však môžu vystúpiť iba v prípade, ak o to požiadajú pomocou signalizačného tlačidla. V rovnakom režime bude fungovať aj linka 27 v smere jazdy od Budatína do centra Žiliny. Zmeny vstúpia do platnosti už vo štvrtok 1. decembra.

„V praxi to znamená, že spoje liniek č. 21, 22, 27, 29 a 30 zastavia na predmetných zastávkach iba v prípade, že cestujúci dá vo vozidle dostatočne vopred znamenie na výstup resp. stlačí tlačidlo STOP alebo dopytové tlačidlo na otvorenie dverí,“ vysvetlil žilinský dopravný podnik.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu