Pod Oravským hradom sa prvýkrát uskutočnia Vianočné trhy, návštevníkov čaká vôňa punču i živá hudba


Foto: Pod Oravským hradom sa prvýkrát uskutočnia Vianočné trhy, návštevníkov čaká vôňa punču i živá hudba Foto: Facebook/Oravský hrad

Pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku sa tento rok prvýkrát uskutočnia Vianočné trhy s remeselníkmi. Organizátori ich pripravujú na posledný adventný víkend, a to od piatka 16. decembra 2022 do nedele 18. decembra 2022.

Na domácich i turistov počas posledného adventného víkendu čaká vôňa vianočných oplátok a punču, syrové a mäsové domáce špeciality, kapustnica, živá ľudová hudba i remeselné výrobky. Lokálni výrobcovia budú prezentovať originálne produkty a nápady na darčeky zhotovené so zmyslom pre detail.

„Návštevníci sa môžu tešiť na súťaž o najkrajšiu vianočnú ozdobu, pečenie vianočných oblátok, koledy, betlehem, vystúpenie sokoliarov i na zvieratká,“ povedal Ondrej Šeliga, manažér Miestnej akčnej skupiny Orava, ktorá je spoluorganizátorom podujatia.

Organizátori chcú podľa Šeligu návštevníkom priniesť nielen atmosféru trhov pod hradom, ale najmä navodiť predvianočnú náladu kultúrnym programom. Štvrtá adventná nedeľa sa zameria špeciálne na deti. „Do programu sme zaradili harmonikára, Oravských richtárov, repete, ale aj ďalšie folklórne skupiny,“ doplnil Šeliga. 

Vianočné trhy začínajú v parku pod Oravským hradom v piatok 16. decembra o 15:00, v sobotu a nedeľu začnú už o 13:00 a potrvajú až do večerných hodín.

Miesto: -
Dátum: 16.12.2022 - 15:00    18.12.2022 - 22:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu