Agresívny študent po plese na žilinskej univerzite rozbil dvere internátov a vážne si poranil nohu


Foto: Agresívny študent po plese na žilinskej univerzite rozbil dvere internátov a vážne si poranil nohu
Galéria: 8 fotiek
Foto: čitateľ

Reprezentačný ples Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline (FRI UNIZA) skončil pre viacerých študentov, ale i zamestnancov školy nepríjemnou udalosťou. V sobotu 26. novembra 2022, krátko po 6. hodine ráno, sa skupina študentov vracala z Novej Menzy na internáty Veľký diel.

Pred blokom G mal podľa informácií od svedkov jeden z nich fyzicky napadnúť ostatných spolužiakov. Údajne išlo o študenta štvrtého ročníka, ktorý bol navyše aj pod vplyvom alkoholu. Stupňujúca sa agresia študenta vyústila až do toho, že ho vrátnička z obáv o poriadok i vlastný život vymkla pred budovou internátu. Ani to však nepomohlo k tomu, aby sa mladý muž upokojil. 

„Najprv začal kopať do sklenených dverí a búchať do nich hlavou. Potom zobral kovový stojan, určený na dezinfekciu a preletel nim cez sklenenú výplň dverí. Tým si spôsobil zranenie tesne pod lýtkom na pravej nohe. Pravdepodobne si prerezal tepnu, lebo začal masívne krvácať,“ uviedol jeden zo svedkov incidentu.

Následne bola na miesto privolaná posádka Rýchlej lekárskej pomoci a ostatní študenti začali okamžite s ošetrovaním reznej rany. „Prišli tam asi piati chalani a začali mu tú nohu škrtiť, aby nevykrvácal. Zranený však bol stále agresívny a aj počas ošetrovania napadol ďalšieho študenta,“ pokračuje svedok incidentu. Z tohto dôvodu bola na miesto privolaná aj hliadka polície.


So žiadosťou o stanovisko sme sa preto obrátili na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. „Na ulici Vysokoškolákov v Žiline došlo k poškodeniu majetku na ubytovacom zariadení, pričom polícia preveruje všetky okolnosti prípadu ako aj výšku spôsobenej škody. Pri incidente sa zranila podozrivá osoba a jej zranenie si vyžiadalo lekárske ošetrenie,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. 

Zatiaľ nie je známe, čo študenta k uvedenému konaniu viedlo. Prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA Jozef Ristvej však priznáva, že život prináša rôzne životné situácie. 

„Nezodpovedné správanie študenta nás mrzí. Pre tento účel máme zriadenú Disciplinárnu komisiu, ktorá vyhodnotí dôsledky správania študenta. Sme radi, že nedošlo k zraneniam ďalších osôb. Študentovi želáme skoré uzdravenie,“ doplnil s tým, že pri prekonávaní ťaživých emócií či situácii je k dispozícii Poradenské a kariérne centrum UNIZA, ktoré poskytuje bezplatné podporné, rozvojové a poradenské služby pre všetkých študentov a zamestnancov Žilinskej univerzity.

Redakcia Žilinak.sk upozorňuje čitateľov, že nasledujúce zábery z fotogalérie nie sú vhodné pre máloleté osoby a citlivé povahy. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu