VIDEO: Kysucké Nové Mesto včera slávnostne rozsvietilo vianočný stromček a výzdobu v uliciach


Foto: VIDEO: Kysucké Nové Mesto včera slávnostne rozsvietilo vianočný stromček a výzdobu v uliciach Foto: Facebook/Jaroslava Jelinkova

Obyvateľov Kysuckého Nového Mesta bude aj počas tejto zimy tešiť bohatá vianočná výzdoba v uliciach. Vysoký vianočný stromček na námestí, adventný veniec či veľkolepý oblúk vítajúci návštevníkov centra mesta včera po zotmení rozžiarili verejné priestranstvá.

Na slávnostné rozsvietenie vianočných inštalácií, ktoré sa konalo v sobotu 26. novembra o 19:00 hod. večer, pozvalo svojich občanov Kysucké Nové Mestopríspevku na sociálnej sieti. Na čarovné svetlá sa prišlo pozrieť množstvo ľudí, medzi ktorými prevažovali rodinky s deťmi.


„Počas tmavých a krátkych zimných dní si význam a potrebu svetla uvedomujeme čoraz viac a viac sa aj aktívne snažíme svetlo vytvárať. Doslovne aj metaforicky. Honosnou vianočnou výzdobou sa mesto nesnaží zviditeľniť samo seba, snaží sa rozsvietiť okolie, rozžiariť na chvíľu naše oči, zahriať pri srdci nádejou na svetlejšie a krajšie zajtrajšky,“ uviedlo vedenie mesta.


Okrem oficiálneho vianočného videa Kysuckého Nového Mesta na sociálnych sieťach od včera pribúda množstvo fotografií a videozáznamov zachytávajúcich žiarivé vianočné inštalácie. Rozsvietenie stromčeka na námestí zdokumentovala aj Kysučanka Katarína.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu