VIDEO: Letecké zábery poľského fotografa otvárajú nový pohľad na Oravský hrad zahalený v hmle


Foto: VIDEO: Letecké zábery poľského fotografa otvárajú nový pohľad na Oravský hrad zahalený v hmle
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Mkdronephoto

Oravský hrad je jednou z najvýznamnejších a najkrajších kultúrnych pamiatok na Slovensku, ktorú každoročne navštívia tisícky milovníkov histórie zblízka aj zďaleka. Dominanta obce Oravský Podzámok zaujala aj poľského fotografa Mateusza Kruszecki, ktorý sa rozhodol hrad zaznamenať pomocou diaľkovo ovládaného drona.

Jeho tvorba otvára nový pohľad nielen na nové a neznáme miesta, ale aj tie, ktoré ľudia navštevujú denno-denne. Svojim fanúšikom na sociálnych sieťach pravidelne prináša zábery z vtáčej perspektívy, ktoré zachytávajú hrady, zámky, kostoly a rôzne iné stavby či urbanistické oblasti, ale aj lesy, lúky, jazerá a iné prírodné úkazy.

Mateusz sa fotografovaniu pomocou drona venuje dva roky. Oravský hrad po prvýkrát videl na fotografiách zverejnených na internete, ktoré ho nesmierne zaujali. Keďže býva v poľskom meste Živiec, ktoré leží v blízkosti štátnych hraníc len 70 kilometrov od Oravského Podzámku, rozhodol sa uprostred novembra hrad navštíviť osobne.


„Cestoval som autom približne hodinu. Mal som v úmysle nafotiť Oravský hrad a Hrad Likava. Počasie však nebolo dostatočne dobré na to, aby som mohol letieť v blízkosti Likavy,“ vysvetlil poľský fotograf.

Vďaka jeho výletu a nepriaznivému počasiu však vznikli jedinečné zábery klenotu oravského regiónu. Vysoké skalné steny hradu sa na nádherných fotografiách a videozázname vynárajú z hustej hmly, ktorá scéne dodáva nádych tajomna. Mateuszove video zdieľala aj oficiálna facebooková stránka Oravského hradu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu