VIDEO: Z amerického seriálu natáčaného na Kysuciach boli zverejnené prvé zábery


Foto: VIDEO: Z amerického seriálu natáčaného na Kysuciach boli zverejnené prvé zábery Foto: NDS

Produkčná spoločnosť Amazon Studios uverejnila oficiálny trailer na tretiu sériu amerického akčného seriálu Jack Ryan, ktorý počas augusta minulého roka natáčali aj na Slovensku. Dejiskom sa stala diaľnica D3 na Kysuciach. Zahraniční filmári využili vybrané úseky diaľnice vrátane tunelov Svrčinovec, Poľana a Považský Chlmec.

Natáčanie sa uskutočnilo v rámci chystanej údržby diaľničného úseku. Medzi práce sa nám podarilo zahrnúť aj požiadavku filmárov,“ uviedol prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Peter Peťko. Počas 14-dňového natáčania bol prítomný viac ako 450-členný filmový štáb.

„Pri nakrúcaní projektu Jack Ryan v maximálnej možnej miere využívame prekrásne prírodné scenérie, ktoré Slovensko ponúka. Slovenská vláda a jednotlivé ministerstvá nám boli vo všetkom nápomocní a vytvorili nám také podmienky, aké sú v iných krajinách sveta prakticky nedostupné,“ vyjadril sa na tlačovej konferencii producent filmu Howard Ellis.


Tretia séria úspešného TV seriálu sa nakrúcala v rôznych krajinách Európy. Okrem Slovenska má štáb na zozname lokácií tiež Maďarsko, Českú republiku, Rakúsko, Grécko či Španielsko. Nakrúcanie na Slovensku prebiehalo okrem Kysúc a Žiliny aj v Košickom kraji a okrese Zvolen.

Nová séria známeho seriálu by sa mala objaviť ešte tento rok v streamovacej službe Prime Video od Amazonu, pôsobiacej aj u nás.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu