Opitý pacient napadol v Kysuckej nemocnici v Čadci dve zdravotné sestry, udrel ich päsťou do tváre


Foto: Opitý pacient napadol v Kysuckej nemocnici v Čadci dve zdravotné sestry, udrel ich päsťou do tváre Foto: ilustračné

Scénu ako z hororu zažili v stredu 16. novembra 2022 zdravotné sestry z oddelenia úrazovej chirurgie Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci. Posádka záchrannej zdravotnej služby priviezla počas nočnej služby pacienta, ktorého našli ležať pri ceste.

Následne, počas poskytovania ošetrovateľskej starostlivosti z ničoho nič fyzicky napadol dve zdravotné sestry. „Obe dostali päsťou do tvárovej časti hlavy, jedna z nich dostala dokonca takú ranu, že musela absolvovať CT vyšetrenie,“ uviedla ďalšia zdravotná sestra z oddelenia úrazovej chirurgie.  

Túto informáciu potvrdila aj hovorkyňa ŽSK Eva Lacová. CT alebo aj počítačová tomografia je vyšetrovacia metóda, ktorá sa využíva na rýchlu diagnostiku vnútorného zranenia alebo krvácania pri dopravných nehodách alebo iných traumách. V prípade napadnutej sestry však, našťastie, skončila bez nálezu.


Bezprostredne po útoku bola k incidentu privolaná hliadka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci. Keďže agresívny muž javil aj známky požitia alkoholu, podrobil sa dychovej skúške, ktorá ukázala výsledok 2,1 promile. Pacient bol následne predvedený na oddelenie Policajného zboru. 

Hovorkyňa ŽSK Eva Lacová taktiež potvrdila, že zdravotné sestry v Kysuckej nemocnici sa stretávajú s podobnými incidentmi častejšie. „Sú situácie, kedy dochádza najmä k verbálnym útokom hlavne pacientov pod vplyvom alkoholu, ale aj menej závažným fyzickým kontaktom,“ dodala. 

Aby sa takýmto situáciam mohlo predchádzať, riešením by podľa nej bolo zriadenie záchytnej stanice na regionálnej úrovni s adekvátnym personálnym obsadením. O stanovisko k tomuto incidentu sme niekoľkokrát požiadali aj riaditeľa kysuckej nemocnice, do zverejnenia tohto článku sa však k nemu nevyjadril. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu