VIDEO: Na jednosmernej ceste pod Rondlom uprostred dňa cúval kamión


Foto: VIDEO: Na jednosmernej ceste pod Rondlom uprostred dňa cúval kamión Foto: Facebook/Michal Matloň

Žilinský mestský okruh je hlavne v blízkosti križovatky Rondel dejiskom častých dopravných nehôd. Napriek tomu však niektorí nezodpovední vodiči aj na tomto mieste ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky porušovaním dopravných predpisov.

Člen facebookovej skupiny zameranej na monitorovanie dopravnej situácie na žilinských cestách dnes popoludní zverejnil video, ktoré zachytáva jedného z takýchto motoristov. Vodič nákladného motorového vozidla sa totiž rozhodol cúvať na jednosmernej komunikácii.

Kamerový záznam zachytáva kamión s označením spoločnosti CEE Logistics, ktorý bol otočený smerom od Bratislavy na Poprad a Prievidzu. Pomalým cúvaním sa však v pravom jazdnom pruhu vracal naspäť smerom na Bratislavu, pričom ho obiehali ostatné vozidlá.


Kamionista svojím konaním porušil zákon o cestnej premávke, podľa ktorého sa vodič nesmie otáčať ani cúvať na jednosmernej ceste. Jedinou výnimkou z tohto zákona je vychádzanie alebo zaradenie sa do pruhu stojacich vozidiel.

Z videozáznamu nie je jasné, či sa vodič nákladného vozidla následne preradil do jazdného pruhu vedúceho na okružnú križovatku Rondel, alebo pokračoval v cúvaní ďalej.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu