Recyklovanie bio-kuchynského odpadu bez starostí a za najnižšiu cenu? Ukážeme vám, ako na to!


Foto: Recyklovanie bio-kuchynského odpadu bez starostí a za najnižšiu cenu? Ukážeme vám, ako na to!

Efektívne recyklovanie už dávno nie je iba záležitosťou ekologických nadšencov, ale v súčasnosti sa z neho stala nevyhnutnosť. Zatiaľ čo v triedenom zbere plastov a skla na Slovensku nezaostávame ani za najpokročilejšími európskymi krajinami, v prípade kuchynského odpadu ešte máme čo zlepšovať.

Aj z toho dôvodu prijalo Ministerstvo životného prostredia v roku 2021 zmenu legislatívy, podľa ktorej vznikla pre všetky samosprávy povinnosť zabezpečiť triedený zber rozložiteľného odpadu z našich domácností.

Recyklovanie biologického kuchynského odpadu predstavuje pre samosprávy výzvu, ako si splniť všetky zákonné povinnosti efektívne a za rozumné náklady. Ideálne riešenie predstavujú špecialisti na separovanie kuchynského odpadu zo spoločnosti P.M. Diesel.

Ako prebieha zber kuchynského odpadu s P.M. Diesel?

Spoločnosť vznikla v Žiline už v roku 2012 a jej primárna činnosť predstavuje triedený zber rastlinných olejov, tukov a biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) na území celého Slovenska. Pre tieto účely zabezpečujú celý proces separovania od A do Z, vďaka čomu odbremeňujú mestá, obce aj samotné domácnosti od logistických či iných problémov.

Spoločnosť P.M. Diesel plánuje odvoz odpadu na mieru, čo zahŕňa:

  1. zdarma poskytnutie certifikovaných zberných nádob v objeme 120 – 240 litrov,
  2. pravidelný odvoz naplnených nádob a ich výmena za čisté,
  3. odvoz odpadu na miesto likvidácie alebo ďalšieho spracovania,
  4. vedenie kompletnej evidencie.

Prečo separovať s P.M. Diesel?

V neposlednom rade je to určite cena. V dnešnej dobe plnej zdražovania sa v prípade spolupráce so spoločnosťou P.M.Diesel nemusíte obávať veľkých nákladov , ceny pre obce a mestá sú viac než prijateľné. Veľkou výhodou spolupráce je, že mesto či obec nemusia riešiť žiadne logistické problémy, ktoré so zberom a odvozom odpadu súvisia. V prípade potreby poskytuje spoločnosť P.M. Diesel tiež odber priamo z domácností pomocou 10 litrových zberných nádob, vďaka čomu občanom odpadá povinnosť zanášať odpad na zberné miesta.


Vďaka najmodernejšej technológii je možné zbierať a vhadzovať do nádob všetok potravinový odpad ako aj kosti, tekuté odpady,  balené potraviny či iný druh odpadu nakoľko si tento odpad vieme dodatočne vytriediť.

Kuchynský odpad ako zdroj energie

Kuchynský odpad predstavuje nielen veľkú záťaž pre životné prostredie, ale aj nevyužitú príležitosť. Moderné technológie umožňujú premieňať pokazené pečivo, zeleninu, polotovary a ďalšie druhy potravín napríklad na teplo, elektrinu či ekologické hnojivo.

Jeho poctivým triedením tak nielen splníte všetky legislatívne nároky ktoré sú platné bez výnimky pre všetky mestá a obce od 1.1.2023 , ale pomáhate tiež šetriť prírodné zdroje a zanechávať ďalším generáciám lepší svet.

Nechajte si od P.M. Diesel vypracovať ponuku na mieru a zistite, že recyklovať sa dá aj pohodlne.

Viac informácií získate na stránke www.pmdiesel.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok