Lyžiarske strediská na Liptove sa po dvoch rokoch pandémie pripravujú na otvorenie sezóny bez opatrení


Foto: Lyžiarske strediská na Liptove sa po dvoch rokoch pandémie pripravujú na otvorenie sezóny bez opatrení

Lyžovačka na Liptove začne už o necelý mesiac. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu pre Liptovský región v príspevku na sociálnej sieti. Po dvoch rokoch pandémie by zároveň mali ísť o prvú sezónu bez akýchkoľvek covidových opatrení. 

Lyžiarska sezóna začne už 3. decembra v stredisku Jasná, kde návštevníkov čaká aj niekoľko noviniek. Na zjazdovke Slalomový svah pribudol nový zasnežovací systém, z Bielej Púte na Priehyb návštevníkov privíta nová kabínová lanovka. V novej sezóne bude taktiež obnovená prevádzka vleku Zadné Dereše.

Malinô Brdo Ružomberok plánuje otvoriť stredisko ešte pred Vianocami aj vďaka doplnenému zasnežovaciemu systému. „Lyžovať sa bude aj v menších lyžiarskych strediskách v regióne - Demänová Rezort ponúkne opäť nielen denné, ale aj večerné lyžovanie, Ski Opalisko a Ski centrum Žiar Dolinky sa tiež pripravujú na zimnú sezónu s plánom dosatočne zasnežiť ešte v roku 2022,“ doplnila oblastná organizácia cestovného ruchu Visit Liptov. 

V regióne bude premávať aj bezplatný skibus, pričom zo záchytného parkoviska pred vstupom do Demänovskej doliny bude premávať autobus do Jasnej v pravidelných 15-minútových intervaloch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu