K ďalšej zrážke vlaku s chodcom došlo v pondelok ráno na Orave, mladý muž nehodu neprežil


Foto: K ďalšej zrážke vlaku s chodcom došlo v pondelok ráno na Orave, mladý muž nehodu neprežil Foto: www.mapio.net

V pondelok 7. novembra 2022 došlo k ďalšej zrážke vlaku s chodcom. Nešťastie sa stalo niekoľko minút po šiestej hodine ráno. Osobný vlak 7903 smeroval zo železničnej stanice Dolný Kubín do mesta Trstená, pričom miesto nehody sa nachádzalo približne štyristo metrov od východiskovej stanice.  

Na mieste dopravnej nehody zasahovali štyria príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Dolnom Kubíne s jedným kusom techniky. Doprava v tomto úseku bola z tohto dôvodu prerušená na približne 90 minút. 

Privolaná posádka Rýchlej lekárskej pomoci previezla mladého muža do dolnooravskej nemocnice, kde však ťažkým zraneniam podľahol. Presnú príčinu, prečo sa zosnulý muž ocitol na koľajniciach v čase, keď tadiaľ prechádzal osobný vlak zisťuje polícia. 


K tragickej udalosti došlo len pár hodín po tom, ako v obci Kľače (Rajecká dolina, okres Žilina) zrazil osobný vlak osobu pohybujúcu sa na koľajisku. Za uplynulých päť dní ide o tretiu nehodu v Žilinskom kraji, pri ktorej chodca zrazil vlak. Prvá sa udiala 3. novembra 2022 v Žiline pri ulici Hollého. Zrazený muž taktiež zraneniam podľahol. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu