Najlepšiu tuniakovú desiatu vie pripraviť študentka Spojenej školy v Ružomberku, Martina Balážová. Vo finálovom kole Rio Mare Desiata Roka 2022, ktoré sa konalo v Škole varenia Chefparade v Bratislave získala prvé miesto.
Finále spočívalo v príprave štyroch porcií desiaty, pričom tri porcie museli byť na tanieri a jedna v desiatovej krabičke. Každý súťažil s vlastným originálnym receptom svojej desiaty. Na prípravu mali finalisti 35 minút. Po vyhodnotení odbornej poroty prvé miesto obsadila desiata finalistky Martiny Balážovej s názvom Hrebienky Rio Mare.
Ako odmenu vyhrala študentka pre svoju školu poukážku v hodnote 2000 eur na nákup vybavenia pre učebne na odborný výcvik. Každý súťažiaci dostal zároveň sadu nožov od sponzora súťaže.
Súťažiaci mali v rámci finále aj možnosť sa bližšie spoznať s kuchármi ako sú Martin Kolník, Peter Slačka a Zdeněk Křížek. Celým programom prevádzala moderátorka Kvetka Horváthová a samozrejme nechýbal ani špeciálny hosť, ktorým bol olympijský medailista Jakub Grigar.