Identitu muža, ktorého na železničnom priecestí v Žiline zasiahol vlak, zistili mestskí policajti


Foto: Identitu muža, ktorého na železničnom priecestí v Žiline zasiahol vlak, zistili mestskí policajti

Štvrtkový večer 3. novembra 2022 sa stal osudným pre muža, ktorý bol na nechránenom železničnom priecestí medzi ulicou Hollého a parkom Frambor v Žiline zasiahnutý osobným vlakom. Predísť zrážke sa pre krátku vzdialenosť nepodarilo ani po pokusoch rušňovodiča, ktorý spustil zvukové výstražné znamenie a použil rýchločinnú brzdu.

Na miesto boli ihneď vyslané záchranné zložky, osobu sa však nepodarilo zachrániť. „Muž pri zrážke utrpel ťažké zranenia a bol prevezený do nemocnice, kde však následkom zranení podľahol,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová, ktorá zároveň doplnila, že alkohol u rušňovodiča nebol prítomný.



Príslušníci štátneho Policajného zboru v spolupráci so žilinskou Mestskou políciou následne začali pátrať po totožnosti obete. V sobotu 5. novembra bola napokon v príspevku na sociálnej sieti uverejnená informácia, že muža sa podarilo identifikovať.

Na základe miestnej a osobnej znalosti príslušníkov MP Žilina, bol muž podľa fotografie stotožnený (65). Správnosť identifikácie potvrdil brat nebohého. Získané poznatky a informácie boli odovzdané Policajnému zboru,“ uviedla Mestská polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu