FOTO: Výstavba novej nemocnice v Martine za 330 miliónov eur začne budúci rok, pacientov privíta v roku 2026


FOTO: Výstavba novej nemocnice v Martine za 330 miliónov eur začne budúci rok, pacientov privíta v roku 2026
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

Symbolickým začiatkom výstavby novej nemocnice v Martine sa stalo včerajšie poklepanie na jej základný kameň. Slávnostnej udalosti sa v piatok 4. novembra zúčastnil predseda vlády Eduard Heger, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, primátor mesta Ján Danko, županka Erika Jurinová a ďalšie významné osobnosti.

Univerzitná nemocnica sv. Martina bude mať 660 lôžok pre hospitalizovaných pacientov, 19 operačných sál a moderný typ urgentného príjmu. Okrem rovnakých pracovísk, aké má súčasná nemocnica, pribudne v novej budove centrálne laboratórium, polysomnografické centrum, fyzioterapia pre deti aj dospelých či oddelenie jednodňovej starostlivosti.

Skutočná výstavba nového zdravotníckeho zariadenia by mala začať v roku 2023 a trvať približne tri roky. Prví pacienti tak budú v Univerzitnej nemocnici sv. Martina ošetrení už v roku 2026. Finančné prostriedky na výstavbu vo výške 330 miliónov eur budú čerpané z eurofondov (Plán obnovy a odolnosti Slovenskej republiky).

„Mám veľkú radosť, že práve v našom kraji vznikne excelentné a moderné zdravotnícke zariadenie, ktoré bude slúžiť pacientom zo širokého okolia ako aj študentom Jesseniovej lekárskej fakulty pri ich štúdiu. Prajem všetkým zhotoviteľom, aby sa dielo vydarilo včas, aby im išli práce od ruky a aby sme sa tu mohli už čoskoro všetci opäť spolu stretnúť a tešiť sa z novovybudovanej nemocnice,“ uviedla Erika Jurinová v príspevku na sociálnej sieti.


Zdroj: Facebook/Viktor Čech




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu