Dvojica zlodejov odcudzila bicykel, druhý sa im zasekol v okne. Na Hlinách sa pohybujú už niekoľko dní


Foto: Dvojica zlodejov odcudzila bicykel, druhý sa im zasekol v okne. Na Hlinách sa pohybujú už niekoľko dní Foto: Andrej Milo

Na sídlisku Hliny sa už niekoľko dní pohybujú dve neznáme osoby, ktoré sa pokúšajú preniknúť do vnútorných priestorov bytových domov. O podozrivých mužoch, ktorých zachytili bezpečnostné kamery v okolí, informoval našu redakciu domovník jedného z vchodov.

Dvojici sa v noci zo štvrtka 3. novembra na piatok 4. novembra podarilo vlámať do spoločných priestorov paneláku na Čajakovej ulici v blízkosti žilinského Bulváru. Z pivnice si pritom odniesli pánsky bicykel značky Specialized v modrom prevedení s čiernymi detailmi.

Podľa informácií od domovníka to však nebol ich prvý pokus o vlámanie do bytových domov na rovnakej ulici. Dva dni pred úspešnou krádežou sa mali zlodeji snažiť o odcudzenie bicykla z iného vchodu, ten sa im však nezmestil do rámu okna, ktorým unikali, a ostal v ňom zakliesnený.

„Podľa kamerových záznamov sa tam vo štvrtok večer vrátili, a keď nevedeli vypáčiť dvere (majú to na kamere tiež), išli o panelák vedľa, kde sa im to podarilo. Je to pre nás veľmi nepríjemné, že chodia opakovane a ľudia majú strach, na našom paneláku taktiež odcvakli jednu z kamier, ale zachytili sme ich aj na ďalších, “ vyjadril svoje znepokojenie domovník.



Jeden z páchateľov mal v čase vlámania oblečené tmavé nohavice a čiernu koženú bundu s vyobrazením smrtky a ďalších znakov na chrbte. Druhý muž mal sivé nohavice, výraznú žltú mikinu a niesol väčšiu čiernu športovú tašku značky Nike. Obidvaja zlodeji mali nasadené kapucne a zakryté tváre.

Vlámanie, krádež aj neúspešné pokusy boli nahlásené polícii. Pokiaľ máte akékoľvek informácie o mužoch na záberoch, prípadne o odcudzenom bicykli, kontaktuje políciu na bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo osobne na najbližšom oddelení Policajného zboru.

Odcudzený bicykel


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu