Júnovú nehodu vlakov pri Vrútkach, pri ktorej sa zranilo 74 ľudí, zavinil rušňovodič


Foto: Júnovú nehodu vlakov pri Vrútkach, pri ktorej sa zranilo 74 ľudí, zavinil rušňovodič Foto: Facebook/Polícia Slovenskej Republiky

Zrážku dvoch vlakov, ku ktorej došlo 3. júna 2022 medzi Vrútkami a Varínom spôsobil rušňovodič. Potvrdila to pre ta3 riaditeľka odboru komunikácie a marketingu Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová s tým, že rušňovodič nedodržal podmienky jazdy podľa rozhľadu a prekročil stanovenú rýchlosť. 

Príčiny vzniku nehody sú tak objasnené po piatich mesiacoch od zrážky. Nehoda si vyžiadala celkovo 74 zranených. Cestujúci boli zranení kvôli prudkému nárazu rušňa do stojacej súpravy osobného vlaku, pričom väčšina z nich mala najmä pomliaždeniny brušnej a hrudnej dutiny.

Ťažko zranených bolo 15 cestujúcich a traja zamestnanci Železničnej spoločnosti Slovensko. Pri nehode zasahovalo 11 ambulancií záchrannej zdravotnej služby spolu s 21 profesionálnymi hasičmi z Martina, Žiliny a okolia. „Celková predbežná škoda pri nehode bola vyčíslená na vyše 4 milióny eur,“ doplnila Feik Achbergerová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu