Nezvestnú Janu Švaňovú z Dunajova našli po troch dňoch pátrania bez známok života


Foto: Nezvestnú Janu Švaňovú z Dunajova našli po troch dňoch pátrania bez známok života Foto: Facebook/Katka Švaňová

Aktualizácia 29. októbra 2022, 15:30

V soboru 29. októbra bolo ukončené pátranie po nezvestnej 59-ročnej Jane Švanovej z Dunajova. Nezvestnú ženu našli, žiaľ, už neskoro.

Nové informácie k prípadu zverejnilo v príspevku na sociálnej sieti dobrovoľnícke občianske združenie Záchranný Systém Slovensko, no aj samotná dcéra hľadanej, Katarína Švaňová, ktorá zároveň poďakovala za pomoc všetkým zúčastneným.

Pôvodný článok 29. októbra 2022, 2:10

Od stredy 26. októbra bolo Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Žiline vyhlásené pátranie po nezvestnej 59-ročnej žene menom Jana Švaňová pochádzajucej z Dunajova. 


V ten istý deň o 14:00 mala odísť z domu údajne do obchodu, no do dnešného dňa sa nevrátila ani o sebe nepodala žiadne informácie. Na základe doterajšieho vyšetrovania sa podarilo zistiť, že hľadaná osoba nastúpila na vlak, ktorý odchádzal o 14:07 z obce Dunajov a vystúpila z neho približne o 15 minút neskôr v Čadci. 

Posledná známa informácia o pohybe nezvestnej hovorí, že by mohla byť v blízkosti obce Zákopčie. Informovala o tom jej dcéra v príspevku na sociálnej sieti. Nezvestná mala na prepravu do Zákopčia využiť miestnu taxislužbu. Kamerový záznam ju zachytil vo štvrtok 26. októbra v čase 14:53 v časti „U Polievkov“. Údajne sa tam mal nachádzať jej rodný dom. 

Do pátrania boli zapojené zložky polície, dobrovoľní hasiči, záchranári i verejnosť. „Janka je stále nezvestná, ani v piatok 28. októbra sa nám ju nepodarilo nájsť, ale po dnešných rojniciach vieme úplne vylúčiť osadu u Golisov,“ napísala jedna z osôb zapojených do pátrania. V hľadaní nepretržite pokračujú i naďalej. 

V prípade, že nezvestnú ženu niekde uvidíte, neváhajte kontaktovať políciu na telefónnom čísle 158, na oddelení Policajného zboru alebo dcéru nezvestnej ženy na čísle 0907 209 325.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu