Počet opitých vodičov sa zvýšil, na cestách Žilinského kraja ich za uplynulý týždeň bolo vyše šesťdesiat


Foto: Počet opitých vodičov sa zvýšil, na cestách Žilinského kraja ich za uplynulý týždeň bolo vyše šesťdesiat Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

V súvislosti s množstvom dopravných nehôd spôsobených pod vplyvom alkoholu spustila Polícia Slovenskej republiky dopravnú akciu zameranú na alkohol na cestách, rýchlosť a spôsob jazdy účastníkov cestnej premávky. 

Kontroly prebiehajú najmä na miestach, kde dochádza k nehodám prekročením rýchlosti a pod vplyvom alkoholu, pričom sa im nevyhnú vodiči motorových i nemotorových vozidiel. V uplynulom týždni počas výkonu služby odhalili policajti až 61 vodičov pod vplyvom alkoholu, čo je o osem viac ako minulý týždeň. Z nich 23 viedlo motorové vozidlo a 32 nemotorové vozidlo.

Spomedzi vodičov motorových vozidiel bolo deväť  s výsledkom nad jedno promile a u 14 bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod jedno promile. „Jeden vodič sa dychovej skúške na alkohol odmietol podrobiť. Piati vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 


Polícia však neustále upozorňuje na to, že alkohol nepatrí ani za riadidlá bicykla.„Rekord“ nesie cyklista z Oravy, ktorý bol kontrolovaný v stredu 19. októbra v Oravskej Porube a vykonal dychovú skúšku s výsledkom 0,94 mg/l, čo je 1,96 promile.

Policajti v Žilinskom kraji s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu