V MsHK Žilina opäť uvidíme bratov Hunovcov


Foto: V MsHK Žilina opäť uvidíme bratov Hunovcov Foto: mshkzilina.sk

Z Kazachstanu, kde 2 sezóny hrali za Irtyš Pavlodar, sa do Žiliny vracajú dvojičky Hunovci. Richard a Róbert tak po čase budú opäť pôsobiť v MsHK DOXXbet Žilina, okrem nich prichádza aj brankár Tomáš Tomek.

“Po úspešnom absolvovaní kondičných testov sme dotiahli zmluvné podmienky oboch hráčov. Sme veľmi radi, že Richard a Róbert Hunovci sú v našom tíme,” uviedol k novým posilám športový manažér MsHK Imre Valášek.  Z príchodu bratskej dvojice neskrýva radosť ani tréner MsHK. “Verím, že títo hráči budú našimi lídrami v ofenzíve. Čaká nás však ešte veľa práce, aby sme zložili útočné formácie,” uviedol tréner Milan Jančuška.

Otázka brankárov je vyriešená

Na jeden rok sa vlkom upísal aj brankár Tomáš Tomek, ktorý je známy z pôsobenia v extraligovom celku Piešťan. V minulej sezóne postupne pôsobil v dvoch zahraničných kluboch - Orli Znojmo a SC Riessersee. “Začal som v Znojme, kde som na začiatku prípravy zranil a šiel som hneď do zápasového zaťaženia. Odchytal som 8 zápasov a v Znojme skončil. Potom sa mi ozvali z DEL 2, kde som sa do toho dostal a dochytal sezónu,” uviedol pre web MsHK 27-ročný odchovanec Skalice. “Verím, že budem platným hráčom pre Žilinu a moje výkony prispejú k nášmu spoločnému cieľu, a to je jednoznačne prvá osmička po základnej časti.”

Okrem Tomeka má tréner Žiliny Jančuška k dispozícii aj Igora Cibuľu, brankársku otázku má tak vyriešenú. Pred podpisom zmluvy s bratským duom Hunovcov vedenie Vlkov podpísalo aj ročnú zmluvu so žilinským odchovancom Dávidom Bajaníkom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu