Zaujímavý november v Rezorte Valachy: Svätomartinská hus, biele hľuzovky aj oddych vo wellnesse


Foto: Zaujímavý november v Rezorte Valachy: Svätomartinská hus, biele hľuzovky aj oddych vo wellnesse

Sychravé jesenné počasie priamo nabáda k tomu, aby sme si ho spríjemnili pekným zážitkom. Urobte si výlet do Rezortu Valachy vo Veľkých Karloviciach: november tam bude v znamení skvelého jedla a relaxácie. To všetko len tri kilometre za českou hranicou. Čo si nenechať ujsť?

Degustačný večer s vinárom Jiřím Uherkom 5. novembra

Spa hotel Lanterna s príchodom jesene uvádza nové sezónne menu v zážitkovej reštaurácii Vyhlídka. Je plné lahodných jesenných surovín a každý z jeho šiestich chodov je spojený s vínami vinárstva Uherek. V sobotu 5. novembra od 19:30 hod. sa bude naviac mimoriadne servírovať aj so sprievodným slovom šéfkuchára Pavla Pikuláka a Jiřího Uherka, atmosféru spríjemní hudobný sprievod v podaní huslistky Alžběty Králové.

Pre úplnú pohodu a možnosť vychutnať si pohár vína bez starostí odporúčame spojiť večer s ubytovaním. Ešte zostáva niekoľko voľných miest.

Svätomartinské hody 11. – 20. novembra

V termíne od 11. do 20. novembra si nenechajte ujsť obľúbené Svätomartinské hody v Spa hoteli Lanterna. Kuchári pre vás pripravili:

  • Husaciu paštétu s brioškou, pomarančovou marmeládou a pancettou,
  • Husací vývar s haluškami z kačacej pečienky, 
  • Konfitované husacie stehno s červenou kapustou a pajfalskou knedľou,
  • Kačacie prsia a l´Orange s červenou repou, kapustou a zemiakovou kroketou s hľuzovkou,
  • Svätomartinské vína dodajú vinárstva Šoman a Uherek.

Pohárik svätomartinského vína si vychutnáte i v neďalekom Wellness hoteli Horal, kde vám ponúknu tiež kačacie stehno s červenou kapustou a slaninovou knedľou, alebo môžete ochutnať ďalšie novinky sezónneho menu.

Noc bielych hľuzoviek 16. novembra

Vzácne biele hľuzovky opäť mieria na Valašsko, do Spa hotela Lanterna. Kuchári sa pre ne opäť vypravia do tradičnej hľuzovkovej oblasti Piemont v Taliansku a po návrate z nich pripravia špeciálne menu, v ktorom nebudú chýbať ani ďalšie talianske delikatesy a vína. Noc bielych hľuzoviek býva každý rok vypredaná, preto si rezervujte svoje miesto včas! Pre väčší pôžitok z gastronómie a vína odporúčame zdržať sa aj cez noc a vyskúšať napríklad komfort nových izieb so zimnou záhradou a vaňou s výhľadom do údolia.

Kurzy pečenia a varenia v Galiku

Naučte sa fígle majstrov kuchárov a pekárov. V Rezorte Valachy usporadúvajú kurzy varenia a pečenia na rôzne témy. V najbližšej dobe sa môžete zúčastniť:

  • 19. novembra - kurz prípravy halušiek,
  • 26. novembra - kurz pečenia pizze (nielen) pre deti,
  • 03., 10. a 17. decembra – kurz pečenia vianočky – NOVINKA.

Tip: Kurzy varenia a pečenia si môžete objednať aj ako teambuilding, alebo akcia s priateľmi. 

Viac informácií na www.valachy.cz/akce

Za relaxáciou do Wellness Horal

Nech už sa do Veľkých Karlovíc vypravíte za dobrým jedlom. alebo pri inej príležitosti, nenechajte si ujsť návštevu relaxačného centra Wellness Horal v hoteli Horal. Odpočinok príde v chladných novembrových dňoch vhod. Doprajte si kúpanie v termálnych bazénoch vyhrievaných až na 36 °C, saunovanie a každodenné saunové rituály, ktoré vás pobavia a dodajú vám novú energiu a tiež špičkovú exotickú masáž od ázijských masérok a masérov alebo hýčkacie beauty ošetrenie. A nezabudnite, že:

  • pri rezervácii masáže či beauty máte automaticky v cene časove neobmedzený pobyt vo Wellness Horal,
  • keď sa ubytujete v hoteli Lanterna alebo Horal, máte po celú dobu pobytu - mimo raňajok a večere - tiež časove neobmedzený vstup do wellness,
  • pri ubytovaní v Spa hoteli Lanterna môžete naviac neobmedzene využívať aj tamojšie komorné L-Spa a v cene máte aj podvečerný snack Aperitivo moment.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Rezort Valachy