V deň nehody pod Dubňom chytila polícia v Žilinskom kraji ďalších troch opitých vodičov


Foto: V deň nehody pod Dubňom chytila polícia v Žilinskom kraji ďalších troch opitých vodičov Foto: Ilustračné

Udalosti uplynulých týždňov stále nie sú pre niektorých vodičov dostatočnou motiváciou, aby si nesadali za volant bez predošlej konzumácie alkoholických nápojov. Policajní príslušnici Žilinského kraja odhalili v piatok 21. októbra na cestách štvoricu opitých motoristov. O nebezpečnom konaní, ktoré v dvoch prípadoch viedlo k vzniku dopravnej nehody, informovalá polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Pracovný deň ešte len začínal, keď sa po miestnej komunikácii v Martine už o 7.30 hod. presúvala 35-ročná žena pod vplyvom alkoholu. Tá následne spôsobila aj dopravnú nehodu. Po príchode polície bola vodička podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Nafúkala 0,69 mg/l, čo predstavuje 1,44 promile.

O necelých päť hodín neskôr zaujala policajtov jazda 51-ročného vodiča prechádzajúceho po ceste v obci martinského okresu Žabokreky. Nulová tolerancia alkoholu v našej krajine dobehla aj jeho, keď hodnota vo vydychovanom vzduchu vystúpila na 0,69 mg/l, čo je 1,44 promile. 

V dopoludňajších hodinách ohrozovali svoje životy i ostatných účastníkov cestnej premávky dvaja vodiči aj v žilinskom okrese. V Rajeckých Tepliciach polícia zastavila 47-ročného muža, ktorého policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,02 mg/l, čo je 2,13 promile. 


Hodnoty pohybujúce sa v rozmedzí 2,00 až 2,99 promile pritom polícia definuje ako stav „straty rovnováhy v dôsledku takmer nulovej kontroly svalstva. Osoba nevenuje okoliu takmer žiadnu pozornosť a takisto má problémy so spracovaním vnemov“.

Krátko pred poludním bola polícia privolaná aj k dopravnej nehode, ktorá sa odohrala v úseku vedúcom popod vrch Dubeň pri Žiline. Dosiaľ nezistený vodič mal pri nebezpečnom manévri, keď vyšiel s autom mimo vozovku a späť, prevrátiť auto na strechu.

Vo vozidle sa v tom čase nachádzali dve osoby pod vplyvom alkoholu, a to žena, ktorá nafúkala 1,79 promile (0,86 mg/l) a muž, ktorému bolo v dychu namerané až 2,5 promile (1,2 mg/l).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu