Zlodeji ukradli z pivnice na Hlinách lyže celej rodiny, spôsobili škodu viac než 2-tisíc eur


Foto: Zlodeji ukradli z pivnice na Hlinách lyže celej rodiny, spôsobili škodu viac než 2-tisíc eur Foto: Okradnutý majiteľ

Koncom predošlého týždňa došlo v Žiline k ďalšiemu vlámaniu spojenému s krádežou. Neznámy páchateľ tentokrát násilne prenikol do pivnice bytového domu na sídlisku Hliny, odkiaľ si odniesol cenné skialpinistické sety celej rodiny. O vlámaní informoval okradnutý Žilinčan, ktorý zároveň prosí verejnosť o pomoc s vypátraním odcudzených predmetov.

Zlodej sa k skialpinistickým sadám dostal cez uzamknuté vchodové dvere a tiež dvere do spoločných priestorov. Počas vlámania však zničil iba kovanie na visiaci zámok, ktorý chránil samotnú pivnicu. Majiteľ si otvorenú a vykradnutú pivnicu všimol v sobotu 15. októbra.

Po dôkladnej kontrole zistil, že v miestnosti chýbajú tri sady skialpinistických lyží, na ktorých jazdila celá rodina, sivý vak na lyže s modrými detailmi a jeden pár zjazdových lyžiarok. Celková hodnota odcudzených predmetov je podľa majiteľa viac než 2-tisíc eur.


„Nemám ,veľké oči’, že sa lyže nájdu, a tak nejak som zmierený s tým, že proste budem musieť kúpiť nové lyže, lebo sme si ich kúpili minulý rok a zamilovali sme sa do toho spoločného trávenia času v prírode,“ vysvetlil okradnutý Žilinčan.

Viac než chýbajúce lyže mrzí majiteľa pivnice strata dôvery a pocitu bezpečia vo vlastných priestoroch. Vo vchode nanešťastie nie sú nainštalované bezpečnostné kamery, ktoré by zachytili páchateľov pri čine. Vlámaním a krádežou sa aktuálne zaoberá polícia. Pokiaľ máte akékoľvek informácie o zlodejoch, prípadne o odcudzených lyžiach a výbave, kontaktujte majiteľa na telefónnom čísle 0903 012 559.

„Rád by som samozrejme poprosil o pomoc s pátraním a bol by som moc rád, keby sa zhodou šťastných okolností lyže späť vrátili. Skôr ma ale mrzí ten môj aktuálny stav, že riešim, či sa venovať lepšiemu zabezpečeniu pivnice, alebo presunutiu všetkých čo i len trochu hodnotných vecí do bytu. Mrzí ma, že nežijeme vo svete, kde by sme nemuseli veci zamykať a zaoberať sa viac strachovaním, ako radovaním,“ dodal majiteľ odcudzených predmetov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu