Študentky sa v súťaži s témou Out of This World inšpirovali hollywoodskymi filmovými artistami aj sci-fi tvorbou


Foto: Študentky sa v súťaži s témou Out of This World inšpirovali hollywoodskymi filmovými artistami aj sci-fi tvorbou Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

Študentky škôl Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) zabojovali svojimi zručnosťami v kombinácii s neobmedzenou fantáziou o popredné priečky v 6. ročníku kadernícko-kozmetickej regionálnej súťaže. Stredná odborná škola podnikania a služieb v Námestove sa tak v utorok 27. septembra premenila na priestory plné chodiacich umeleckých diel.

Extravagantnú tvorbu 6 súťažiacich škôl si prišla prezrieť aj županka Erika Jurinová. „Súťaže sa zúčastnili žiačky učebného odboru kaderník a študijného odboru kozmetik, ktoré mali možnosť ukázať svoje zručnosti a schopnosti v účesovej tvorbe na tému OUT OF THIS WORLD a v dekoratívnom líčení na tému SCIENCE FICTION,“ uviedla SOŠ v Námestove.

Do tvorivej práce s vlasmi sa napokon pustilo sedem žiačok stredných odborných škôl. Pri tvorbe svojich modelov sa súťažiace mohli inšpirovať tvorbou hollywoodských filmových artistov.


Víťazky v kaderníckej súťaži:

  • 1. miesto - Daniela Cyprichová (Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin)
  • 2. miesto - Karin Mosorová (Stredná odborná škola obchodu a služieb Čadca)
  • 3. miesto - Viktória Dubašáková (Stredná odborná škola podnikania a služieb Námestovo)
  • Cena poroty - Karin Mosorová (Stredná odborná škola obchodu a služieb Čadca)

Kozmetickej súťaže sa zúčastnilo rovnako sedem žiačok stredných odborných škôl. „Pri tvorbe témy science-fiction sa súťažiace nebáli vyjsť zo svojej komfortnej zóny a ukázať krásne vesmírne divadlo svojich zručností,“ doplnila hostiaca škola.

Víťazky v kozmetickej súťaži: 

  • 1. miesto - Viktória Jablonská (Stredná odborná škola podnikania a služieb Námestovo)
  • 2. miesto - Sandra Pavlíková (Spojená škola Ružomberok)
  • 3. miesto - Sofia Chylová (Stredná odborná škola podnikania a služieb Námestovo)
  • Cena poroty - Michaela Nováková (Stredná odborná škola obchodu a služieb Dolný Kubín)

Po vyhodnotení kaderníckej a kozmetickej súťaže nasledovala aj ocenenie postu Naj model, ktorú získala žiačka Daniela Cyprichová (Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin).



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu