Igor Choma a Igor Janckulík prijali výzvu na rokovanie s Petrom Slyškom, Janckulík odstúpiť neplánuje


Foto: Igor Choma a Igor Janckulík prijali výzvu na rokovanie s Petrom Slyškom, Janckulík odstúpiť neplánuje Foto: Facebook/Peter Slyško

Kandidáti na predsedu Žilinského samosprávneho kraja Igor Janckulík (KDH) a Igor Choma (Smer-SD) prijali výzvu kandidáta strany Hlas-SD Petra Slyška rokovať o spoločnom postupe vo voľbách. Slyško o tom informoval v pondelok na tlačovej konferencii na Hlinkovom námestí v Žiline.

„Budeme si môcť spoločne sadnúť a komunikovať o tom, kto z nás troch môže vstúpiť do priameho súboja s Erikou Jurinovou. Naše hlasy sa delia a výsledok vo voľbách môže byť nešťastím pre Žilinský kraj,“ povedal Slyško.

Otázka, či sa dvaja kandidáti na post predsedu ŽSK vzdajú kandidatúry v prospech tretieho, ktorý bude mať najvyššiu pravdepodobnosť zvíťaziť v jesenných župných voľbách, je zatiaľ nezodpovedaná. Igor Janckulík sa však vyjadril, že odstúpiť neplánuje a žiadna dohoda zatiaľ nebola uzatvorená. Zdôraznil tiež, že bojuje nielen proti Erike Jurinovej, ale aj podpredsedovi vlády Igorovi Matovičovi.


Spoločný postup troch kandidátov demokratických opozičných strán by bol podľa Slyška silným odkazom pre voličov, že dokážu zahodiť egá a spolupracovať v prospech ľudí. „Som veľmi rád, že prijali moje pozvanie a pevne verím, že dosiahneme spoločný cieľ tak, aby Žilinský kraj naozaj pocítil zmenu. Bude to posolstvo, že súdržnosť je pre nás viac ako rozdeľovanie, uzavrel Slyško.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu