Traja kandidáti na post žilinského župana môžu spojiť svoje sily, aby porazili súčasnú predsedníčku Eriku Jurinovú


Foto: Traja kandidáti na post žilinského župana môžu spojiť svoje sily, aby porazili súčasnú predsedníčku Eriku Jurinovú

Traja kandidáti na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja môžu v jesenných regionálnych voľbách spojiť svoje sily, aby porazili súčasnú predsedníčku Eriku Jurinovú. Iniciátorom dohody bol Peter Slyško, ktorý o svojom zámere informoval v sobotu 15. októbra na sociálnej sieti. S výzvou na spoluprácu sa obrátil priamo na svojich dvoch protikandidátov Igora Janckulíka a Igora Chomu.

Proti Erike Jurinovej stoja zástupcovia troch demokratických opozičných strán - HLAS - SD, SMER - SD a KDH. „Naše hlasy sa rozdeľujú a výsledok vo voľbách môže byť nešťastím pre Žilinský kraj: županka bude pokračovať ďalej so všetkými negatívami, ktoré do verejného života prinieslo jej hnutie OĽaNO a jej líder,“ napísal Slyško na sociálnej sieti.

Kandidát na žilinského župana vo svojom vyjadrení ďalej apeluje najmä na to, že Žilinská župa potrebuje zmenu, aby sa začalo zodpovedne a transparentne hospodáriť. 

„Ak však chceme dosiahnuť tento cieľ, musíme zahodiť svoje egá aj stranícke tričká. Sadnúť si všetci traja za jeden stôl a dohodnúť sa, kto z nás vyzve pani Jurinovú na priamy súboj. Za seba som povedal jasne:  ak sa všetci traja dohodneme, som pripravený podporiť toho, kto bude mať najväčšiu šancu na spoločný úspech,“ doplnil Slyško. 

Podľa neho má dohoda troch kandidátov na post žilinského župana tiež ukázať všetkým voličom, že politici dokážu spolupracovať v prospech ľudí. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu