VIDEO: Nedočkavý motocyklista prešiel križovatkou na Košickej ulici na červenú, ušetril tým 5 sekúnd času


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Po slovenských cestách jazdí množstvo nezodpovedných motoristov. Svedčia o tom každodenné udalosti, incidenty či dopravné nehody. V posledných týždňoch zaznamenáva polícia zvýšený počet prípadov vážnych či tragických nehôd, z ktorých je nemalá časť spôsobená pod vplyvom alkoholu.

Okrem jazdy pod vplyvom alkoholu býva časté aj porušovanie predpisov ako napríklad prekračovanie maximálnej povolenej rýchlosti, nerešpektovanie svetelnej signalizácie na križovatke či železničnom priecestí alebo dopravných značiek. 

V dôsledku narastajúcich nehôd odštartovala slovenská polícia veľkú dopravnú akciu, ktorá je zameraná na kontrolu dodržiavania povinností vodiča. Hliadky náhodne zastavujú motoristov a kontrolujú, či nepožívajú pred jazdou alkoholické nápoje. Taktiež vykonávajú meranie rýchlosti na rizikových a nebezpečných úsekoch. 


Ani časté kontroly a vysoké pokuty však niektorých vodičov neodrádzajú od páchania dopravných priestupkov. Nezodpovední nie sú pritom iba slovenskí motoristi, ale často aj tí zahraniční. Rovnako aj v prípade, ktorý zachytila palubná kamera v aute, ignoroval motocyklista svetelnú signalizáciu na Košickej ulici v Žiline. 

Vodič motocykla plynule prešiel frekventovanou križovatkou a zaradil sa za prechádzajúce kamióny v smere na Martin. Nezodpovedný čin mu získal približne 5 sekundový náskok oproti vozidlám, ktoré čakali na zelenú.

Jazda na červenú je vážnym porušením pravidiel cestnej premávky a podľa sadzobníka pokút za tento čin hrozí pokuta od 60 až do 300 eur. V horšom prípade však môže dôjsť k zrážke s iným vozidlom a fatálnym následkom. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu