FOTO: Nákladiak s hlinou jazdil po Žiline bez plachty, poškodený, nesprávne obutý a bez tachografu


FOTO: Nákladiak s hlinou jazdil po Žiline bez plachty, poškodený, nesprávne obutý a bez tachografu
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Dopravní policajti zastavili na žilinskej komunikácii vodiča nákladného vozidla, ktoré bolo doplna naložené nezakrytou sypkým materiálom. Po dôkladnejšej kontrole však zistili, že nákladiak v aktuálnom technickom stave vôbec nepatrí na cesty. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Hliadka z dopravného inšpektorátu polície si všimla na žilinskej ceste nákladné motorové vozidlo značky IVECO, ktoré viezlo nezakrytý sypký materiál, pravdepodobne hlinu alebo piesok. Policajti po zastavení vozidlo skontrolovali dôkladnejšie, pričom zistili niekoľko ďalších priestupkov.

Vozidlo malo obuté rozdielne pneumatiky na jednej náprave, ktoré boli navyše značne ojazdené. Nákladiak mal tiež niekoľko poškodených častí, vrátane predných tlmičov, protipodbehového rámu na obidvoch stranách vozidla a tiež nástupné schodíky do kabíny vodiča.

Vodič navyše jazdil bez overeného tachografu prípadne založeného tachografového krúžku. V kabíne sa teda nenachádzalo žiadne oficiálne záznamové zariadenie, ktoré by umožnilo skontrolovať jeho predošlú rýchlosť, trvanie jazdy či uskutočnené prestávky.

„Vodičovi bolo zadržané osvedčenie o evidencii vozidla, ďalšia jazda s vozidlom mu bola zakázaná a za priestupok, ktorého sa dopustil mu bola uložené bloková pokuta. Vodiči, jazdite opatrne, zodpovedne a na jazdu používajte len vozidlá, ktoré sú v poriadku,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu