Muža, ktorý sa vlámal do domu aj bytu a spôsobil škodu viac ako 7-tisíc eur, zadržala polícia


Foto: Muža, ktorý sa vlámal do domu aj bytu a spôsobil škodu viac ako 7-tisíc eur, zadržala polícia Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V priebehu uplynulého mesiaca došlo v Liptovskom Mikuláši k viacerým trestným činom. Kriminalisti po dôkladnom vyšetrovaní zistili, že za dve vlámania spojené s krádežou je zodpovedná jedna osoba. O úspešnom odhalení a zadržaní podozrivého muža informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Obvinený 34-ročný Roman sa mal počas septembra vlámať do rodinného domu a tiež do bytu v Liptovskom Mikuláši. Z obidvoch prípadoch sa zlodej zameral predovšetkým na cennosti, šperky a finančnú hotovosť. Škoda, ktorú spôsobil ich odcudzením, bola predbežne vyčíslená na 7 170 eur.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 34 ročného Romana z Liptovského Mikuláša z trestného činu porušovania domovej slobody v súbehu s trestným činom krádeže v dvoch skutkoch, z toho v jednom prípade aj v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa žilinskej polície.

Zlodej bol z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinený z dôvodu, že okrem krádeží navyše viedol motorové vozidlo aj napriek právoplatnému súdnemu zákazu. K tomuto skutku došlo podľa polície v piatok 9. septembra.

„Počas vyšetrovania boli zaistené niektoré odcudzené veci, ktoré budú po vykonaní potrebných úkonov vrátené oprávnenej osobe. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu