Polícia na Orave kontrolovala zákaz podávania alkoholu mladistvým, 5 osôb malo pozitívnu dychovú skúšku


Foto: Polícia na Orave kontrolovala zákaz podávania alkoholu mladistvým, 5 osôb malo pozitívnu dychovú skúšku Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Dolnom Kubíne opäť vykonali cez víkend kontrolu dodržiavania zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov v Námestove. Kontrola bola zameraná najmä  na zákaz podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov.

Celkovo bolo skontrolovaných 58 mladistvých osôb, z toho 5 osôb vykonalo dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom. „Tieto prípady budú oznámené na príslušné obecné úrady a na Úrad práce sociálnych vecí a rodiny,“ doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Podobnú akciu vykonala polícia v Dolnom Kubíne koncom mája tohto roka. Počas nej pri kontrole policajti nezistili žiadne porušenie zákona a výsledky dychovej skúšky v prípade mladistvých boli negatívne. Napriek tomu polícia prisľúbila, že podobné akcie bude organizovať častejšie. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu