Prípad cesty na Obchodnej ulici má pokračovanie. Vozovku by mali vyspádovať a asfaltovať v celej šírke


Foto: Prípad cesty na Obchodnej ulici má pokračovanie. Vozovku by mali vyspádovať a asfaltovať v celej šírke

Zdeformovaný povrch vozovky na rozšírenej Obchodnej ulici v Žiline narúša komfort jazdy vodičom, ale aj pohyb peších chodcov. Tí v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok kráčajú po chodníkoch s rizikom, že ich pri prechode áut obleje dažďová voda, ktorá sa nahromaďuje v prepadlinách zle vyspádovanej komunikácie.

Kedysi prázdna ulica sa postupne zapĺňa objektmi občianskej vybavenosti, bytmi i kanceláriami, ktoré neodkladne vyžadujú kvalitný prístup pre motoristov. Podľa slov hovorcu mesta Žilina Vladimíra Miškovčíka práce na Obchodnej ulici ešte nie sú ukončené a jej povrch by sa mal koncom októbra asfaltovať v celej šírke predmetného úseku spolu s vyspádovaním vozovky.

Členom memoranda ohľadom výstavby na Obchodnej ulici a s tým súvisiaceho jej rozšírenia je aj spoločnosť Reinoo, a. s., ktorej štatutárom je majiteľ spoločnosti OMH mezzanine, s. r. o., ktorá ma spoluvlastnícky podiel v spol. TnC IV, s. r. o., vydavateľa Žilinak.sk,“ uviedol Miškovčík, čím poukázal na spojenie žilinského developera Milana Dubca s naším portálom.

Vyriešiť dopady investícií na automobilovú dopravu v tejto lokalite má za úlohu memorandum o spolupráci, ktoré mesto Žilina podpísalo so súkromnými spoločnosťami ESPATI, Immo-Log a Reinoo.


Súčasťou projektu bolo okrem nových odbočovacích pruhov aj prekládka existujúcich chodníkov pre chodcov, verejného osvetlenia a posuny či predĺženie priechodov pre chodcov. Zhotoviteľom rozšírenia križovatky sa pritom stal obchodný reťazec Kaufland, ktorý zároveň vybudoval nový príjazd na svoje parkovisko.

Pred dvomi rokmi sa Reinoo dohodlo s mestom a ďalšími investormi, že budeme spoločne finančne participovať na rozšírení križovatky na Obchodnej ulici v Žiline. Súčasťou projektu bolo aj napojenie novovybudovanej príjazdovej cesty k susednému obchodnému domu,“ uviedol Milan Dubec zo spoločnosti Reinoo.

Podľa jeho slov spoločnosť Reinoo nemá na výber dodávateľa ani samotnú realizáciu žiadny vplyv, a to aj napriek tomu, že sa na investícii finačne podieľa. „Mestu aj spoločnosti Kaufland sme tlmočili naše výhrady ku kvalite realizácie, mesto sme požiadali aby križovatku prevzalo až vtedy, keď bude v súlade s platnými STN. O tom, či túto križovatku, ktorú realizovala spoločnosť Kaufland mesto preberie je na ich vlastnom uvážení,“ doplnil Dubec.

Predmetom memoranda bola aj úprava ďalšieho úseku frekventovanej cesty, a to dopravného uzla - križovatky Poštovej a Obchodnej ulice, na ktorom práce zrealizovala žilinská súkromná spoločnosť Reinoo podľa platných stavebných povolení a na vlastné náklady. 

Poznámka: Milan Dubec vlastní podiel v spoločnosti TnC IV, s. r. o., ktorá prevádzkuje spravodajský web Žilinak.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu