VIDEO: Početné stádo vysokej zveri sa v noci pohybovalo pri ceste medzi Gbeľanmi a Nededzou


Foto: VIDEO: Početné stádo vysokej zveri sa v noci pohybovalo pri ceste medzi Gbeľanmi a Nededzou Foto: Facebook/Marco Kager

Počas včerajšej noci sa v tesnej blízkosti miestnej komunikácie medzi obcami Gbeľany a Nededza pohybovalo početné stádo vysokej zveri. Informoval o tom jeden z okoloidúcich motoristov v príspevku na sociálnej sieti, kde zároveň zdieľal video zachytávajúce lesné zvieratá.

Videozáznam bol natočený v nedeľu 9. októbra vo večerných hodinách na Fatranskej ulici, ktorá spája Tepličku nad Váhom s Gbeľanmi. Podľa záberov sa priamo za zvodidlami páslo prinajmenšom 15 dospelých aj mladších jedincov.



Na pohyb stáda srniek alebo jeleňov v okolí tejto lokality upozorňujú vodiči v dopravných servisoch opakovane. Počas predošlých mesiacov bola vysoká zver vo väčších skupinách spozorovaná aj v blízkosti komunikácií pri obciach Varín, Krasňany, Stráža či Belá.

Nie je jednoznačné, či ide o jedno presúvajúce sa stádo, alebo sa ich v tomto úseku vyskytuje niekoľko. Zvieratá sú podľa informácií od svedkov najaktívnejšie v nočných hodinách, kedy vychádzajú aj priamo na cesty. Vodičom smerujúcim zo Žiliny do Gbelian, Varína či na Terchovú preto odporúčame zvýšiť pozornosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu