Urológ Pavol Kažík je žilinskej nemocnici verný od čias ukončenia školy, pacientov ošetruje už 50 rokov


Foto: Urológ Pavol Kažík je žilinskej nemocnici verný od čias ukončenia školy, pacientov ošetruje už 50 rokov Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Lekár, operatér a všestranný človek so špecializáciou v urológii a detskej urológii MUDr. Pavel Kažík si v stredu 5. októbra pripomenul 50 rokov od nastúpenia do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline, kde sa dostal ako čerstvý absolvent medicíny a do dnešného dňa tam pracuje. 

Dlhoročne pôsobil tiež v pozícii zástupcu primára a významnou mierou sa zaslúžil o rozvoj žilinskej urológie. Venoval sa najmä operačnej liečbe vrodených vývojových chýb uropoetického a urogenitálneho systému u detí,“ uviedla nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.

Kolegovia MUDr. Kažíka považujú za kolegiálneho a spoľahlivého človeka, ktorý sa rozhodol pomáhať pacientom i celému oddeleniu aj napriek tomu, že už nemusí. Vďaku mu prišiel vyjadriť priamo na urologickú operačku aj samotný riaditeľ nemocnice Eduard Dorčík spolu s primárom oddelenia urológie Romanom Mrázom.

Poďakovali mu za jeho dlhoročnú odbornú a kvalitnú prácu, obetavosť, starostlivosť o pacientov a mimoriadne pracovné nasadenie. Pán doktor, ďakujeme za výnimočné polstoročie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina,“ vyjadril opakovane vďaku kolektív nemocnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu