Autá stojace v rozsiahlej kolóne v smere na Terchovú vytvorili žiarivú svetelnú reťaz


Foto: Autá stojace v rozsiahlej kolóne v smere na Terchovú vytvorili žiarivú svetelnú reťaz Foto: Facebook/Viliam Alexander Michalec

S rekonštrukciou mosta v katastrálnom území Krasňany, ktorý vedie ponad vodný tok Varínka, sa začalo už počas letných dní v auguste. Odvtedy sa motoristi na frekventovanej komunikácii druhej triedy II/583 stretávajú s pravidelnými dopravnými obmedzeniami. Kolóna sa na hlavnom ťahu do Terchovej vytvorila aj v podvečerných hodinách vo štvrtok 6. októbra.

Jedinečné fotografie zobrazujúce svietiaci zástup motorových vozidiel sa podarilo zachytiť členovi skupiny Dopravný servis - okres Žilina, ktorý sa o ne v príspevku na sociálnej sieti podelil s verejnosťou. „Fotografie vznikli vo večerných hodinách okolo 19.00 hod. na lúkach nad obcou Gbeľany,“ uviedol autor snímok.

Predmetný mostný objekt, ktorý je v horšom stave ako predpokladal samotný zhotoviteľ, čakajú zmeny aj počas najbližšieho víkendu. Úsek podľahne od soboty 8. októbra od 21.00 hod. do nedele 9. októbra 5.00 hod. plánovanej úplnej a čiastočnej uzávierke.


Keďže ide o hlavný ťah smerom na obce Belá a Terchová, úplné zastavenie premávky by mohlo spôsobiť kolaps v doprave. Prioritou samosprávy je preto obojsmerné spriechodnenie mosta počas zimnej údržby. „Žilinský samosprávny kraj urobí všetko pre to, aby počas zimného obdobia bol most prejazdný v oboch smeroch a mohla byť na ňom vykonávaná zimná údržba,“ prisľúbila hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu