Na cyklistu pri obci Rudinka zaútočil agresívny cap, zviera sa pri ceste pohybuje pravidelne


Foto: Na cyklistu pri obci Rudinka zaútočil agresívny cap, zviera sa pri ceste pohybuje pravidelne Foto: Vľavo: Facebook/Michal Chrenko, vpravo: Facebook/Adriana Kasmanová Berzáková

V blízkosti obce Rudinka, ktorá sa nachádza len niekoľko kilometrov od Žiliny v okrese Kysucké Nové Mesto, sa už dlhšiu dobu pohybuje cap bez prítomnosti majiteľa. Vodiči prechádzajúci medzi Rudinkou a žilinskou mestskou časťou Vranie zviera často stretávajú priamo na ceste, kde ohrozuje bezpečnosť premávky.

Väčší čierno-hnedý cap sa pri komunikácii nachádza aj dnes. Podľa svedkov sa však zviera správa neobvykle agresívne. V čase približne o 13:20 hod. malo dokonca zaútočiť na prechádzajúceho cyklistu. Incident sa podarilo zdokumentovať jednej z motoristiek, ktorá na capa upozornila aj príspevkom na sociálnej sieti.

„Kozel sa najprv motal okolo auta a vyzeralo to, že chce útočiť, lebo skláňal hlavu ako pri útoku. Auto zatrúbilo, tak prešiel do protismeru. Keď auto odišlo, objavil sa cyklista, a keď ho kozel zbadal, dal sa na zadné a išiel oproti nemu. Cyklista vtom začal pískať a najbližšie auto trúbiť,“ popísala nepríjemnú udalosť svedkyňa.


Vodička v čase útoku smerovala z Vrania do Rudinky a nemala možnosť pozorovať, ako incident skončil. Potvrdila však, že sa cap pri ceste pasie a pohybuje pravidelne. Na zviera v minulosti upozorňovali aj ďalší motoristi, ktorým sa počas jazdy postavilo priamo pred vozidlo.

„Minule som ho skoro nabúral po tme. Buď nech ho poriadne priviažu niekde ďalej alebo mu dajú reflexné prvky, zadné svetlo a čelovku na hlavu,“ vyjadril svoj názor obyvateľ Kysuckého Nového Mesta.

Podľa ďalšieho zo svedkov sa má cap bez majiteľa v okolí Rudinky, pri ceste a na vrchu Rochovica pohybovať už šesť rokov. V minulosti sa na týchto miestach mali dokonca vyskytovať dve tieto zvieratá.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu