Identifikačné číslo železničného priecestia môže v prípade nehody urýchliť komunikáciu so záchrannými zložkami


Foto: Identifikačné číslo železničného priecestia môže v prípade nehody urýchliť komunikáciu so záchrannými zložkami Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V pondelok 3. októbra skončila policajná akcia organizovaná Európskou asociáciou železničných polícií RAILPOL s názvom Týždeň bezpečnosti na železnici. 

Podľa Krajského riaditeľstva Policajného Zboru v Žiline bola akcia zameraná na preventívne pôsobenie polície v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy. V rámci tejto akcie chce polícia taktiež upozorniť, že každé železničné priecestie na Slovensku má svoje identifikačné číslo, ktoré je umiestnené na zadnej strane výstražného zariadenia.

„V prípade nehody alebo nejakej udalosti na priecestí alebo v jeho blízkosti tak nemusíte záchranným zložkám zložito špecifikovať miesto nehody, stačí ak uvediete dve písmená a štvorčíslie, akým je priecestie označené,“ doplnila polícia v príspevku na sociálnej sieti. 

Jedna z nedávnych nehôd zapríčinená nepozornosťou účastníka cestnej premávky na železničnom priecestí sa udiala v júni tohto roka v blízkosti obce Lietavská Lúčka. Podľa Krajského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Žiline sa našťastie pri náraze nikto nezranil.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu