Neznáme osoby podpálili dodávku na sídlisku Vlčince, o pár hodín neskôr horelo vozidlo na Hájiku


Foto: Neznáme osoby podpálili dodávku na sídlisku Vlčince, o pár hodín neskôr horelo vozidlo na Hájiku Foto: Vľavo: Facebook/Boris Kapala, Vľavo: Facebook/Sťahovanie S Vášňou

V noci zo štvrtku 29. septembra na piatok 30. septembra došlo v Žiline k požiaru dvoch vozidiel. Krátko po 2:00 hod. ráno neznámi páchatelia podpálili dodávku na sídlisku Vlčince, o niekoľko hodín neskôr hasiči zasahovali pri horiacom osobnom vozidle na sídlisku Hájik. 

Podpálené nákladné vozidlo patrí spoločnosti SVD (Sťahovanie s vášňou), ktorá sa zameriava na sťahovanie domácností a firiem, nákladnú dopravu a skladovanie. V čase incidentu bolo zaparkované pred predajňou NAY Elektrodom Žilina.

Majitelia dodávky sa nepríjemnú skutočnosť dozvedeli v ranných hodinách, kedy objavili svoje vozidlo s tlejúcou hornou časťou. Okamžite kontaktovali políciu aj Hasičský a záchranný zbor, vzniknutú škodu zatiaľ nevedia odhadnúť.

Páchateľov pri čine zachytili bezpečnostné kamery predajne. Podľa videozáznamu išlo o dvoch mužov v tmavých mikinách s kapucňami, ktoré im čiastočne zakrývali tváre. Jeden z podpaľačov na záberoch jazdil po parkovisku na kolobežke.


„Ak má niekto nejaké informácie, tak Vás prosíme o pomoc, aby sme páchateľov našli. Ponúkame aj finančnú odmenu. Ďakujeme,“ prosia majitelia dodávky v príspevku na sociálnej sieti verejnosť o pomoc s pátraním po páchateľoch.

K požiaru druhého vozidla došlo na žilinskom sídlisku Hájik v skorých ranných hodinách. Niektorých miestnych obyvateľov vydesil fakt, že horiaci automobil stál v blízkosti výmenníkovej stanice tepla, iných potešil promptný zásah hasičov. Krátko pred príjazdom vozidiel Hasičského a záchranného zboru sa mal sídliskom rozliehať zvuk výbuchu.

„Prišli naozaj rýchlo, keď som si to všimla, už som išla volať, ale to už bolo počuť sirény. Plamene boli z prednej kapoty. Veľká vďaka hasičom, že sa nestalo nič horšie. Majiteľov mi je úprimne ľúto,“ popísala situáciu svedkyňa požiaru v komentári pod príspevkom na sociálnej sieti. Na Hájiku nešlo o prvý prípad horiaceho vozidla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu