Hasiči v drevenej osade Vlkolínec absolvovali taktické cvičenie pre prípad požiaru zrubových domov


Foto: Hasiči v drevenej osade Vlkolínec absolvovali taktické cvičenie pre prípad požiaru zrubových domov Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Podhorská osada Vlkolínec je ako pamiatková rezervácia ľudovej architektúry plná typických zrubových domov. Ako postupovať v prípade, že na mieste dôjde k požiaru cvičili hasiči z Okresného riaditeľstva HaZZ v Ružomberku spolu s dobrovoľnými hasičmi z obcí Ľubochňa, Liptovské Sliače – Vyšný Sliač, Liptovská Lúžna, Likavka, Valašská Dubová, Ludrová, Likavka a Martinček.

Počas cvičenia si hasiči precvičili najmä súčinnosť jednotiek s využitím cisternových automobilových striekačiek, prenosných požiarnych striekačiek a dodávku hasiacej látky hadicovým vedením so sériovo zapojenými požiarnymi čerpadlami s pretlakovými ventilmi z miestneho potoka,“ uvádza sa v príspevku HaZZ na sociálnej sieti.

Cieľom taktického cvičenia bolo zabezpečiť dopravu vody na miesto požiaru v množstve, ktoré by úspešne uhasilo prítomný oheň. Celkovo sa akcie zúčastnilo šesť príslušníkov so štyrmi kusmi hasičskej techniky a 42 dobrovoľných hasičov s 10 kusmi hasičskej techniky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu