Pred Úradom Žilinského samosprávneho kraja pribudli cyklostojany, župa ich získala v súťaži Do práce na bicykli


Foto: Pred Úradom Žilinského samosprávneho kraja pribudli cyklostojany, župa ich získala v súťaži Do práce na bicykli Foto: Žilinský samosprávny kraj

Súčasťou ocenenia, ktoré si vybojoval Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v súťaži Do práce na bicykli boli aj dva cyklostojany Type Gent s kapacitou 10 bicyklov, ktoré v pondelok 26. septembra pred Úradom ŽSK odovzdala obchodná zástupkyňa spoločnosti Verhofsté, s.r.o. Daniela Sekáčová predsedníčke ŽSK Erike Jurinovej. 

V celoslovenskej súťaži, ktorá je súčasťou kampane na podporu environmentálnych druhov dopravy sa ŽSK umiestnil na druhej priečke. V rámci župy sa prihlásilo 16 samospráv, z toho 786 tímov a 2718 jednotlivcov. Spolu počas mesiaca jún najazdili 380 954 km, čím ušetrili 109 465,88 kg CO2. 

Budúci rok snáď porazíme Bratislavský samosprávny kraj a v súťaži Do práce na bicykli medzi samosprávnymi krajmi zvíťazíme. Verím, že tieto kvalitné cyklostojany nám budú dlhodobo slúžiť a cyklisti ich budú počas roka pravidelne využívať na bezpečné parkovanie svojich bicyklov,” poznamenala Erika Jurinová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu